Blogger .Tr Kaldırma - Blogspot .Tr Nasıl Kaldırılır?


Blogger'in Türkiye için özel olarak getirdiği blogspot.com.tr uzantısı zaten uzun olan alan adımızı iyice uzatıyor ve çoğu bloggeri zor durumda bırakıyor. Eğer bu işlemi henüz sitenizin en başında yapmadıysanız bazı indexler bu şekilde alınıp hatta alexa verileriniz bile bu şekilde alınabiliyor. Bu yüzden henüz yayın hayatınıza başlamadan yapmakta fayda var.

Tabii bu işlemi sadece farklı bir alan adı ( .com .net .org ) almayıp, sitesini blogspot.com olarak açmak isteyenler için geçerli. Eğer farklı bir alan adı düşünüyorsanız zaten alan adınız komple değişeceği için sitenize bu işlemleri yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Nasıl bu uzantıdan kurtulacağınıza gelirsek blogger şablonundan Tema > HTML'yi Düzenle diyerek Ctrl+F tuşlarını kullanarak <head> kodunu bulun ve hemen altına aşağıda verdiğim kodları yapıştırın.
 <script type='text/javascript'> var str= window.location.href.toString(); if ((str.indexOf('.com/'))=='-1') { var str1=str.substring(str.lastIndexOf(".blogspot.")); if (str1.indexOf('/')=='-1') { var str2=str1; } else { var str2=str1.substring(0,str1.indexOf('/')+1); } window.location.href =window.location.href.toString().replace(str2,'.blogspot.com/ncr/'); } </script>

Kodu ekledikten sonra Şablonu Kaydet diyip kontrol edebilirsiniz. Kısa süre içerisinde alan adınızda .tr olmadığını fark edeceksiniz.

Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
 

Son yazılarımızdan ilk sizin haberiniz olsun.